Tips på bra marknadsföring

Oavsett om det rör sig om ett stort eller litet företag krävs någon form av marknadsföring för att få kunder. Hur gör man då för att nå potentiella kunder och andra intressenter? Här kommer några tips.

1368711-marketing

Kontaktnät

Många nystartade företag hittar ofta sina första kunder inom sitt kontaktnät i form av till exempel släkt, vänner, folk man stött på tidigare i arbetslivet eller liknande. Så ett bra tips är alltså att höra runt och se om det finns någon som skulle kunna vara intresserad av vad man har att erbjuda eller om det finns någon de känner som skulle kunna vara det.

Internet

När det kommer till modern marknadsföring är nätet ett självklart verktyg. Fördelarna med att använda sig av nätet i marknadsföringssyfte är flera. Förutom att man har möjlighet att nå människor över hela världen så behöver heller inte marknadsföring på Internet kosta särskilt mycket.

Ett bra tips är att göra en hemsida, som fungerar lite som en digital reklampelare, där man presenterar sig själv och vad man erbjuder. Bra är också att använda sig av sociala medier som Twitter, Facebook och Instagram.