Tips för dig som ska starta företag

Om du är på väg att ge dig in i livet som småföretagare, kommer du att behöva ta dig över en del hinder innan allting flyter på. Med våra snabba tips kanske du kan vara åtminstone medveten om vad du kan råka stöta på. 

Stök och strul

Innan man har blivit varm i kläderna är det svårt att hålla allting organiserat och enligt planering.

Hur man planerar arbetet beror mycket på bransch och arbetet du utför. Men vare sig det handlar om din personliga planering eller en strategisk planering för företaget, gäller det att vara så strukturerad och insatt som möjligt.

Billiga marknadsföring

I början har man inte den största budgeten att lägga på att synas i reklam. Du har inte råd att göra radio- och tevereklam som visas under bästa sändningstid. Istället får man vara smart och lägga pengarna där de har störst chans att göra inverkan.

Studera hur andra gör och ta internet till hjälp för att hitta sätt att göra reklam och marknadsföring gratis. Se om sociala medier är något för dig, eller om det är bättre att fokusera på affiliateverksamhet eller flygblad på bilar.

Håll ut!

Spara det bästa tipset till sist. Som företagare tar det tid att skaffa sig en kundbas och att få ekonomin att börja rulla. Det handlar ofta om sena nätter, att inte kunna ta semester och kanske ha månader där man inte ens kan ta ut en skälig lön. Men ge inte upp! Det kan ta upp till två år för ett företag att börja gå plus.