Tips för butiksinvigningen

butiksinvigning_142915369

Att starta en butik kräver en hel del arbete långt innan man är redo att slå upp sina dörrar. Men när den dagen äntligen kommer gäller det att göra den minnesvärd för alla som dyker upp. Här kommer några tips på vad man kan göra för att fixa en riktigt lyckat butiksinvigning.

Ballonger gör allt roligare

Inget förmedlar nog festlighet så snabbt och enkelt som ballonger. Nästan oavsett vilken typ av butik man öppnar kan man göra ett roligare första intryck på sina första kunder genom att hänga ut ballonger både utanför och inne i butiken. Sedan kan man ju även se till att fixa sin logo på dem och ge bort till barn som kommer in med sina föräldrar. På så sätt får man in sin logo och på så sätt sin butik i folks hem, något som säkert kommer hjälpa kunderna att minnas en.

Rabattkuponger i utskick

Något som verkligen hjälper till att få in potentiella kunder är att skicka ut rabattkuponger med posten. Detta kommer ju först och främst låta folk veta när man öppnar butiken, men när man även ger dem en sådan bra anledning som billigare köp om de dyker upp ökar ju chanserna ännu mer att man faktiskt får saker och ting sålt. Därefter kan man låta kunder lämna e-post och skicka ut erbjudanden på så sätt.

Dela ut profilprodukter

Ett annat sätt att få kunder att komma ihåg butiken är att ge bort lite roligt gratisgrejor i samband med ett köp. Välj gärna något som kan komma till användning och inte bara hamnar i en låda någonstans, som till exempel en kapsylöppnare, en penna eller något liknande. På så sätt kommer många att minnas butiken och namnet bättre, vilket bara i sig kan få dem att komma tillbaka.

Ta in extrahjälp

Har man tur kan det dyka upp riktigt många för en invigning, men då kan problemet istället bli att man inte riktigt får tid att hjälpa alla i den utsträckningen man vill. Ett hett tips är därför att ta hjälp av familj eller vänner som kan hjälpa till att ta hand om kunder, svara på frågor och liknande, för att se till att kunderna känner sig uppskattade och visa att man är serviceminded.