Studera på arbetstid

I Sverige idag är det enormt många som skaffar sig en ordentlig utbildning. Det är bara ett fåtal som inte läser gymnasiet, av den enkla anledning att det är så svårt att få jobb utan en gedigen utbildning.

Ändå är det så att mycket få som utbildar sig känner sig hundraprocentigt säkra på att man när man får sin första fasta anställning sedan kommer att stanna i denna anställning dag ut och dag in tills den dag kommer då man går i pension. Det var vanligt förr, men existerar knappt idag. Idag är det istället så att många ser sitt första jobb som en möjlighet att skaffa några års erfarenhet och knyta lite kontakter innan man går vidare till en mer spännande utmaning.

Nygamla vanor?

Faktum är att en och samma anställning kan vara nog så givande, om man har lyckan att arbeta på ett företag som vill utveckla sina medarbetare och satsar resurser på att låta sina anställda studera på arbetstid för att till exempel lära sig ny mjukvara eller maskiner. Ibland får man även gå utbildningar på arbetstid för att hela företag ska bli bättre och mer effektivt. Arbetar man däremot på ett företag som inte själva har medel att lägga på kompetensutveckling kan man själv välja att studera på arbetstid, eller rättare sagt ta tjänstledigt för att studera något ämne som känns viktigt inför det framtida yrkeslivet. Om man varit anställd minst sex månader i sträck eller 12 månader under en tvåårsperiod på ett företag har arbetsgivaren skyldighet att ge tjänstledigt för studier, oavsett hur lång tid studierna tar.

Ämnet både viktigt och oviktigt

Studierna behöver inte ha något med anställningen att göra, även om arbetsgivaren säkert ser den anställde som betydligt mer intressant och värd att satsa på om studierna är relaterade till tjänsten på något sätt. Har man riktig tur kanske arbetsgivaren till och med ger möjlighet att få studera på arbetstid, vilket är ett drömscenario för många då det är dyrt att studera.