Startup-företag

Ett så kallat startup-företag är ett nystartat företag som har som mål att växa snabbt på marknaden.

Kännetecknande för den här typen av företag är att det ofta är fråga om företag som tar stora risker, men som samtidigt också kan ge stora avkastningar på kort tid. Det allra vanligaste är att man hittar startup-företag inom IT-branschen. Det område i världen med absolut flest startup-företag är således Silicon Valley i trakterna kring San Francisco.

Ett startup-företag drvis ofta av unga entreprenörer som bokstavligen är beredda att arbeta 24 timmar om dygnet för att nå resultat. Många stora företag, inte minst inom IT och Internet har börjat som små startup-företag, som exempelvis Google.

Med begreppet startup menas helt enkelt ett litet företag med potential att växa till något riktigt stort och det på ganska kort tid.

Är man intresserad av att göra sig en hacka bör man hålla koll på vilka startup-företag som har potential att bli riktigt stora. Vid en eventuell börsintroduktion kan det sedan vara läge att köpa lite aktier i företaget. Exempelvis så har Googles aktiekurs stigit med över 1000 procent sedan börsintroduktionen för snart tio år sedan. Sitter man på större kapital kan det även vara läge att investera i något startup-företag, för att det kan som sagt visa sig vara en riktigt lyckad affär.