Starta restaurang- genomtänkt inredning ökar omsättningen

Genom att skapa en intressant design kan du öka trivseln och helhetsintrycket för besökarna. En genomtänkt inredning och design kan öka restaurangens omsättning vilket gör att det går bra för dig som företagare.

När du bestämmer dig för vilken inredningsstil du vill ha på din restaurang är det bra att se till så den även stämmer överens med menyerna.  Det gäller att skapa en trivsam miljö där det naturligt finns en röd tråd som knyter ihop helhetsintrycket. Se vika som kommer till er restaurang och försök skapa en miljö som denna målgrupp brukar trivas i. Är det medelålderns, yngre singlar eller mest pensionärer som kommer till er och viken miljö skulle de i så fall trivas i?

Möbler

restaurang

Om det är svårt att få ihop en helhet och bestämma sig för vilken stil man vill satsa på kan det vara bra att ta hjälp av en inredningsexpert som är van att inreda restauranger. Finns inte budgeten för det är det bra att ta hjälp av de företag man beställer möblerna från. Är det ett stort och seriöst företag brukar det inte vara något problem att få hjälp och tips om vilka möbler och vilken stil man ska välja. Vi kan rekommendera ett för oss trovärdigt och otroligt duktigt företag som specialiserat sig just på restaurangmöbler, nämligen AZ Design. AZ Design är ett företag med många år i branchen med kompetent och kunnig personal. På AZ Design får du också specialdesigna dina egna restaurangmöbler. Du får från början vara med och bestämma mått, tyger, färger och stoppningar. I och med detta får du fram möbler till din restaurang som ingen annan har och som verkligen blir unika och sticker ut.

När du väljer möbler är det viktigt att tänka på att de ska fylla flera funktioner. De ska både vara behagliga och sköna att sitta i för gästerna och även fungera bra för personalen att servera och serva runt. Tänk på att er inredning ska vara inbjudande och välkomnande, mysig att sitta och umgås i samt vara utplacerade för att personalen smidigt ska ta sig mellan borden och möblerna.

Färgsättning

När det kommer till färgsättning av restaurangen är det bra att välja 2 eller 3 basfärger och 1 accentfärg. Väljer man fler färger blir det lätt rörigt vilket skapar en oharmonisk miljö. Basfärgerna kan gärna gå i jord och naturtoner så som vit, sand, brun eller gråtoner.

rätt punktbelysning

Ljus

Det sista som bör ses över är vilka ljuskällor du ska ha i restaurangen. Satsa på en bra allmänbelysning och många små ljuskällor som lyser upp olika delar i restaurangen. Genom belysningen kan du enkelt skapa den atmosfär du vill ha. Mycket punktbelysning skapar en lugn och inbjudande atmosfär.