Saker att tänka på innan du öppnar en egen butik

Många drömmer om att ha en liten butik att sälja produkter som du älskar i. Kanske har du ett brinnande klädintresse och vill skapa något helt eget där du kan välja det ultimata produktutbudet i din mening. Eller så är inredning din passion som du vill dela med kunderna. Oavsett så finns den en del att tänka på för att drömmen inte ska bli till en mardröm. Här kommer våra bästa tips.

Börja alltid med att göra en ordentlig kundundersökning. Det spelar ingen roll om du tror på företaget om det inte finns ett kundunderlag. Det är ofta en dyr affär att investera i att öppna butik, även om du själv tänkt att vara ensam anställd så behöver du både lokal och inventarier som kan bli dyrt. Lever du på en mindre ort så kanske du kan öka ditt kundunderlag genom att driva e-handel parallellt med butiken, så glöm inte att tänka lite utanför lådan också. En annan sak som många slarvar med är säkerhet, speciellt om du inte har några anställda. Men med små investeringar så kan du skydda dig mot otrevliga överraskningar. Det finns några produkter som du definitivt bör överväga, ett bra kassaskåp för dagskassan gör att du kan känna dig tryggare och slippa bära hem pengar eller lämna dom oskyddade, securitypartner har ett bra utbud att välja från. Om butiksutrymmet är lite större så är en övervakningskamera någon som du bör överväga och som också är ett viktigt bevis om du utsätts för ett brott, det kan också vara avgörande för att styrka brottet gentemot försäkringsbolaget.

Sist men inte minst så vill vi rekommendera att alltid se över vilka kompetenser som du behöver täcka upp för. Att driva företag innebär en hel del pappersarbete som är utöver din huvudsyssla. För många kan detta skapa stress, oro och sömnlösa nätter. Därför föreslår vi att du alltid ser till att kartlägga din egen kompetens, för det som du inte kan själv bör du ta hjälp med. Att lägga pengar på hjälp med revision och löpande bokföring kan göra att du frilägger tid att tjäna pengar på att göra det du är bra på istället för att drunkna i oron. Lycka till!