När du rekryterar

Företaget går bra. Det har blivit så mycket jobb att ni bestäm er för att anlita fler. Men hela rekryteringsprocessen är svår. Den är lika snårig som att försöka bli anställd. Vi ger dig smarta sätt att lösa detta problem.

När du lägger ut en beskrivning av arbetet som du vill få gjort ska du tänka på att de som söker är karriärmänniskor, precis som du. De kommer inte att stanna i företaget om det inte verkar finnas någon framtid eller utveckling på personen att få. Skriv därför inte bara om vad som händer just nu, ge en liten visning av vad som kan utvecklas från detta arbete.

recruitment

Det finns vissa saker som en anställd bara måste hantera för att det ska vara värt det i kostnad och tid att träna upp en ny inom företaget. Var därför väldigt klar med vad de ansökande måste kunna innan de anställs. Tänk också på att har du många krav kommer ingen att leva upp till det. Om det mot förmodan finns någon som kan allt du begär, har den troligtvis sina egna krav som kanske inte du kan uppfylla. Har du höga krav, låt oss säga för en högre position eller nyckelroll inom företaget, är det oftast bättre att låta någon kvalificerad hitta din perfekta medarbetare.

Var givmild när du går igenom ansökningarna. Leta inte efter perfektion för det hittar du aldrig. Leta efter någon som strävar efter perfektion eller som du ser potentialen till att bli den du söker efter.

Lova inget som du inte kan hålla. På samma sätt som arbetssökande alltid sockrar sin CV för att passa dina behov, finns det alltid en risk att du råkar lova lite för mycket. Om du inte kan hålla dina löften får du en anställd som inte talar bra om dig eller företaget och det är inte bra. Det kan sluta med att du måste dra till med åtgärder som kostar företaget eller som gör resterande anställda avundsjuka. Var varsam!

Att anlita bemanningsföretag för rekrytering av ny personal. Det kan vara så att tiden inte finns för att sköta om den rekrytering som är aktuell, då kan ett bemanningsföretag, rekryteringsföretag eller headhunters vara ett smart sätt att frigöra tiden och faktiskt få fram den personal man behöver. Det är en viss skillnad mellan rekryteringsföretag och headhunters men de har som mål att hitta den som passar in i företagets beskrivning på vilken typ av personal som söks.

Är det under en kortare period det behövs personal så kan ett bemanningsföretag vara bästa lösningen då man hyr personal från dessa. Är det en mer fast anställning kanske rekryteringsföretag eller headhunters är att föredra.