Genvägarna inom förentagandet

Att driva företag är något som kan vara både komplicerat och arbetsamt men det finns många gånger enklare vägar att gå. 

trappen till pengar

Uppstart

Det första exemplet dyker upp då man skall bilda företaget. Låt oss anta att man skall bilda ett aktiebolag. Att göra detta tar tid och innebär en massa administration. Genvägen denna gången är att köpa ett lagerbolag. För bara en liten summa extra så kan du alltså köpa ett fullt registrerat bolag, redo att användas. Detta betyder att du kan vara igång så gott som på direkten. En enormt besparing i tid för de som behöver komma igång snabbt.

Självklart så förändrar detta dock inte någonting gällande till exempel krav på aktiekapital.

Avveckling

Om vi hoppar till andra änden, avveckling av företag, hittar vi ännu mer jobb. I detta fallet så krävs det en hel lång process från företagets sida där årsmötet beslutar om likvidation något som sedan bolagsverket måste informeras om och de måste sedan utse en likvidator. Efter det så fortgår processen och alla skulder samt tillgångar måste gås igenom. Det är först efter detta som eventuella pengar kvar i företaget kan betalas ut.

Processen i sig kostar dessutom pengar då likvidatorn självklart måste betalas och andra kostnader kan uppstå.

Den snabba lösningen i detta fallet har det passande namnet snabbavveckling. Detta är precis som det låter, en snabbare version av vad som just nämnts. Rent tekniskt så väljer man att i detta fallet att sälja sitt företag till en snabbavvecklare som till exempel Likvidationer.com. Dessa tar sedan och genomför hela processen åt er så att ni slipper vänta.