Företagartips

Som företagare har man mycket att tänka på, som till exempel ekonomi, personalfrågor, juridiska frågor, kostnader och utgifter med mera. Här nedan följer några tips på saker och ting att tänka på som företagare.

Koll på ekonomi

När man är företagare är det oerhört viktigt att man har bra koll på sin ekonomi oavsett om det rör sig om ett stort eller litet företag. Ett bra tips om man har svårt att hålla koll på siffror och dylikt är att ta hjälp av en revisor.

Sänk kostnader

För att bli lönsam i sitt företag kan det vara bra att se över sina kostnader och försöka sänka dessa om det går. Genom att till exempel se över olika avtal med leverantörer och dylikt samt lånekostnader finns det många kronor att tjäna.

”Stick to what you know”

Skomakare bliv vid din läst är som bekant ett gammalt uttryck och lämpar sig bra även vad gäller företagare. Detta gäller enkelt att veta vad man håller på och syssla med sådant som man känner till, då blir också resultatet oftast som allra bäst.

Rätt målgrupp

För att spara både tid och pengar är det viktigt att man som företagare riktar sig till rätt målgrupp vad gäller de produkter eller tjänster man försöker sälja. Ett bra tips är att lägga lite tid på att hitta rätt målgrupp att sälja till eftersom detta är något som kommer att löna sig i längden.

Rekrytering

Vid rekrytering av personal är ett bra tips att vara så tydlig som möjligt i annonsen där arbetsbeskrivningen för tjänsten är så tydlig som möjligt. Det är också viktigt att inte lova för mycket om vad tjänsten innebär.