Få sajtbesökarna att göra som du vill

Som ägare till en hemsida eller blogg vill du givetvis få besökare till din sajt. Det betyder att den måste vara genomarbetad och texten optimerad. Detta kallas populärt för SEO vilket står för Search Engine Optimization. Målet är att din sajt ska komma högt upp i sökmotorernas resultat.

Annonsering i sociala medier

En effektiv typ av marknadsföring är att ha annonser för ditt företag eller dina produkter på Facebook eller Instagram. Det är då viktigt att dina annonser går i linje med din hemsida så att de presumtiva kunderna inte blir besvikna läs mer här. Annonsering på Facebook är inte helt enkelt då sponsrade annonser lätt retar användare.

Hur få besökarna på din sajt att göra som du vill

När dina besökare väl har kommit till sajten vill du säkert att de gör något, till exempel handlar av dig. Det gäller att utforma text och grafik så att den lockar till handling. Gör du sidan själv kan du gå en kurs hos Företagarna för att optimera din sida.

Det ska bli enklare att bygga hemsida

I framtiden kan vi kanske ta hjälp av AI för att bygga hemsidor. Då slipper man allt trassel med exempelvis länkar som går fel. Läs mer om det här.