Elsäkerhet – vilka krav som behöver mötas

När du producerar produkter är det viktigt att du tar in alla olika faktorer som en tillverkare bör göra. En av dessa faktorer handlar om elsäkerhet. Om ditt företag eller dina egen tillverkade produkter gällande el ska fungera behöver du ansöka om auktorisation hos Elsäkerhetsverket. Enligt denna sida är det tydligt att just krav på elprodukter/tjänster är otroligt viktigt. Bland annat måste det vara tydligt vad den har för modellbeteckning. Samt även vilken ström och spänning den är avsedd för.

Du som har företag

Att arbeta med elektricitet och installera olika typer av el drivna maskiner/apparater kan innebära säkerhetsrisker. Inte bara detta krävs det mycket tid utan ditt företag, dina produkter och dina anläggning måste CE- märkas. CE märkning betyder enligt Arbetsmiljöverket att en produkt mm uppfyller EU:S grundläggande krav när det kommer till hälsa, miljö och säkerhet.

Vart ska man börja?

Om du har ett företag och inte vet vart du ska börja erbjuder Zatisfy.se en hjälpande hand när det kommer till CE märkning, specifikt till företag som innefattar olika former av elinstallationer. Vill du veta mer om juste deras tjänst och vad de kan hjälpa dig med kan du klicka dig vidare här.