Böcker om entreprenörskap

En entreprenör är en person (ofta inom företag) som kännetecknas av ett driv framåt inom områden där många andra inte vill eller vågar gå. Personen vågar satsa när andra backar, vill framåt när andra är nöjda att vara där de är och lyckas med saker som många bara drömmer om. De är ofta grundare av företag eller en mycket stor tillgång i de företag som de jobbar åt.

Reading bookInte sällan skriver även entreprenörer böcker som grundar sig på deras egna upplevelser, deras kunskap eller deras liv. Man kan kategorisera böcker om entreprenörskap i tre kategorier.

Jag vill bli som du…

De som är entreprenör har ett speciellt tankesätt som ofta är mycket positivt och problemlösande. Det kan vara ett tankesätt som redan funnits med sedan barnsben men lika gärna ett mönster som man lärt sig genom personlig utveckling och coaching. Av den anledningen är den första kategorin av böcker inom entreprenörskap just coachningsböcker. Dessa lär ut hur man kan tänka på olika sätt, se saker från olika perspektiv och ofta hur man ser möjligheter istället för hinder. De som söker en bok inom detta område bör söka böcker inom personlig utveckling.

Jag vill få samma framgång

Att tänka är första steget men det blir man inte rik på. Det gäller även att handla, att sälja, att få inkomst och förhoppningsvis bli rik. En hel del entreprenörer skriver kunskapsböcker inom deras specialistområde. Det kan vara ”10 steg att sälja bättre” eller ”Från 10 kronor till en miljon på fem år”. Här kommer mer konkreta tips eller steg-för-steg guider hur man ska praktiskt går till väga för att möta framgången.

Jag läser gärna om dig – men inte mer…

Den sista kategorin inom böcker inom entreprenörskap är de som hittas under kategorin biografier. Handlingen cirkulerar kring personens (eller företagets) karriär. Första sidorna brukar starta när det första minimala steget togs och sedan följer en imponerande och inspirerande berättelse. Det är dessa böcker som säljer bäst eftersom de har den bredaste kundgruppen. De som är eller vill bli en entreprenör kan läsa dem för att få inspiration men även de som enbart är intresserad av företagets historia kan läsa dem som avslappnande semesterläsning i hängmattan.